Wandelen

Loopt u graag een klein rondje van een paar kilometer? Bent u een echte wandelaar die vele kilometers per dag aflegt? Extremadura heeft voor elke wandelaar iets te bieden. Het land is heel rijk aan wandelpaden. Omdat Extremadura vooral extensieve veeteelt kent zijn er veel paden aangelegd om het vee van het ene naar het andere veld te verplaatsen. Tevens heeft Extremadura een traditie waarbij vee over grote afstanden werd verplaatst naar het noorden van Spanje om in de droge periode voldoende te eten te hebben. Al deze paden liggen er nog en bieden een scala aan wandelmogelijkheden in diverse moeilijkheidsgraden.

In Spanje wordt veel gewandeld. Spanjaarden lopen altijd met een stok, de bastón. Deze dient als extra steun voor de vaak rotsachtige paden. De bekendste wandelroute voert uiteraard naar Santiago de Compostela in het Noorden van Spanje. In Extremadura is de Ruta de la Plata de bekendste. Deze “Zilverroute” voerde vroeger naar het Romeinse centrum van het land, tegenwoordig de stad Merida. Langs de Ruta de la Plata liggen op diverse plaatsen nog de originele oude Romeinse paden.

Vanaf Finca el Rabilargo heeft u diverse mogelijkheden om te wandelen. We hebben diverse wandelroutes direct vanaf de finca beschreven, zodat u zonder de auto te gebruiken kunt gaan wandelen. Ook hebben we van deze routes een digitaal bestand wat u kunt gebruiken in uw smartphone of GPS.

Ook wat verder weg kunt u hier heerlijk wandelen. In het overige deel van Extremadura hebben we ook diverse wandelingen uitgezet om de mooiste plaatsen in Extremadura te leren kennen. We hebben een aantal stadswandelingen beschreven in de historische steden van Extremadura. Verder vindt u diverse wandelingen in de mooiste en bekendste delen van de streek, zoals het Nationaal Park Monfragüe en het Natuurpark los Barruecos. Maar ook in minder bekende delen hebben we wandelingen uitgezet, gewoon omdat wijzelf dit prachtige gebieden vinden. Wanneer u onze wandelroutes wilt bekijken klik dan op deze link.

Neem altijd goede, stevige wandelschoenen mee naar Extremadura. Vaak loopt u over een pad van granieten stenen, door stroompjes of door de weilanden.

 

 

Lees meer over: