Activiteiten in Extremadura

“Like Paradise.” De Crossbill Guide over Extremadura begint met deze woorden. En dat is niet voor niets. Het voorjaar in Extremadura is vol leven. Velden vol bloeiende bloemen in de kleuren geel, paars, wit en blauw, zó overweldigend. Vogels zijn overal aanwezig waarbij de rijkdom aan soorten ongekend is. De steden zijn vol leven, meestal is er een aangename temperatuur.
Zonder twijfel is de lente de mooiste periode in Extremadura.
excursie, vogelen, vogels kijken, Monfrague, Extremadura

Maar ook het najaar en de winter zijn heerlijke periodes. Heel geschikt voor diverse activiteiten. Zodra de hitte van de zomer op zijn retour is en de eerste regens weer gevallen zijn kleuren de velden weer groen en later weer geel van de bloemetjes. Dat blijft zo tot maart wanneer de lentebloei weer begint. Wandelaars kunnen in deze periode erg aan hun trekken komen, werkelijk overal lopen wandelpaden. Voor fietsers, sportvissers en natuurlijk voor de vogelaars is dit, tot eind mei, de ideale periode.

De zomer is uiteraard het minst geschikt voor een actieve vakantie. De zomerse ochtenden zijn echter vaak weer verrassend gematigd van temperatuur maar het is toch verstandig in de zomer een beetje rustig aan te doen.

Op deze pagina’s geven we u een aantal tips wat u tijdens uw vakantie in Extremadura zoal kunt doen. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u veel meer informatie hierover lezen op onze site:
extremadura-info.nl 

 

 

Lees meer over: