Sterren kijken

Met ongeveer de oppervlakte van Nederland en ruim 1 miljoen inwoners is Extremadura uitermate dun bevolkt en is er weinig industrie. Extremadura kent derhalve nauwelijks lucht- en lichtvervuiling. Verder heerst een heerlijk klimaat met veel heldere nachten die bij afwezigheid van de maan echt aardedonker zijn. Voor sterren kijken is het kortom een ideale plek.

Sterren kijken is als activiteit de laatste jaren erg in opkomst. Steeds meer mensen zoeken de stilte en rust van het platteland en komen op deze wijze in aanraking met de overweldigende sterrenhemel. Automatisch ontstaat de wens hier meer over te leren. Ons Casa Rural  (plattelandshuis) biedt hiervoor uitstekende kansen. Er kan al heel veel worden gezien vanaf ons landgoed. Wanneer je de absolute duisternis zoekt volstaat een heel kort ritje om die te vinden.

Impressie van de avond en nacht rond onze finca.

De film die u hier kunt bekijken geeft een mooie indruk van het nachtelijke gebeuren rond de finca. De sterrenhemels zijn vaak adembenemend.

Wanneer u naar Extremadura komt om naar de sterren te kijken houdt dan wel goed de maanstand in de gaten. Alleen tijdens maanloze nachten is de sterrenhemel op zijn mooist.

Sterren kijken is nu voor iedereen mogelijk. Voor de telefoon of tablet zijn er tegenwoordig verschillende app’s beschikbaar die je helpen de verschillende sterrenbeelden te herkennen. Met een telescoop zijn de sterren natuurlijk nog beter zichtbaar en zult u versteld staan van de enorme hoeveelheid sterren aan het Extremeense firmament.
Foto bovenaan de pagina © Annette en Holger Manz

 

 

 

Lees meer over: