Onze finca

Onze finca is vernoemd naar de blauwe ekster wat een van de meest karakteristieke vogels van Extremadura is. De accommodatie bestaat uit 3 gebouwen uit 2007, te weten twee vrijstaande vakantiebungalows en een grote woning waarin zich een ruime tweepersoons kamer met eigen opgang bevindt. Tevens is hier ook een eetkamer waar ook informatie over de streek beschikbaar is.

Wanneer u dat wenst kunt u een grote mate van privacy op het terrein vinden. Er is altijd wel een plek waar u heerlijk op uzelf van de omgeving kunt genieten. Er zijn ook diverse plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten wanneer zij dat wensen, zoals bij het diner en bij het zwembad. Hier worden veel ervaringen gedeeld. We proberen een situatie te creëren waar mensen zich snel thuis en gewenst voelen.

Ligging

Onze finca staat op een landgoed van bijna 2 hectare aan de voet van de Sierra de Montánchez. Dit granietgebergte ligt in het centrale deel van Extremadura. Het terrein is derhalve voor een deel glooiend maar loopt achter het huis steiler bergop. Vanuit de bungalows heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. In de video hiernaast kunt u een goed beeld krijgen van de ligging.

Op ons terrein hebben we een zwembad van 6 bij 8 meter met terras. Verder kunt u over het terrein verspreid diverse zithoekjes vinden waar u na een uitstapje heerlijk kunt genieten. U kunt altijd zelf kiezen of u in de schaduw of de zon, in gezelschap of alleen wilt verblijven.
Met name in het voorjaar is ons terrein een bloemenzee en vliegen er veel vlinders en vogels. Veel bijzondere soorten kunt u gewoon vanaf de terrassen, onder het genot van een glaasje Extremeense wijn zien en fotograferen.
Uiteraard kunt u uw auto gemakkelijk op het terrein parkeren.

 

Finca el Rabilargo, kaartje

De finca ligt zeer centraal in Extremadura

Uitstapjes

Finca el Rabilargo ligt centraal in Extremadura maar bovendien ook in de stedendriehoek tussen de historische steden Mérida, Cáceres en Trujillo. Ook Badajoz en het historische klooster van Guadalupe zijn daarom goed te bereiken. Bovendien liggen diverse mooie typisch Extremeense dorpen in de buurt. Voor natuurliefhebbers heeft de finca ook een heel centrale ligging. Het natuurpark Cornalvo ligt vlakbij maar ook de bij vogelaars meer bekende gebieden zoals Monfragüe, la Serena en de steppen tussen Cáceres en Trujillo zijn goed bereikbaar, mede omdat twee snelwegen dichtbij liggen.

In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen. De natuur ligt hier altijd binnen handbereik. Tijdens donkere nachten kunt u genieten van een geweldige sterrenhemel omdat de nachten letterlijk aardedonker zijn. Daarnaast is er is geen enkel geluid behalve van de roepende uilen en boomkikkers of wellicht van een vos of das die rondscharrelt.

 

Casa Rural

Onze finca is geregistreerd als Casa Rural wat letterlijk “plattelandshuis” betekend. In Spanje is dit een officiële titel om duidelijk te maken dat u een bungalow of kamer boekt op het platteland. Naast de zorg voor onze accommodaties verzorgen we ontbijt en diner. Of u hiervan gebruik wilt maken bepaald u uiteraard zelf. Corné verzorgd bovendien vogelexcursies voor onze gasten. Finca el Rabilargo kent een classificatie van drie sterren. U kunt ons ook volgen op onze Facebookpagina

 

Lees meer over: