De zomers in Extremadura zijn altijd warm en op sommige dagen heet. Zwoele avonden hebben we hier voldoende. ’s Avonds eten we eigenlijk altijd buiten, de temperatuur van de dag bepaald hoe laat. Maar… aan alles komt een eind dus een anderhalve week geleden begon het te regenen. Een week lang hebben we flinke onweersbuien gehad. Bakken regen zijn er gevallen. De regen geeft wel een heel ander perspectief op het leven hier. In de zomer is het leven onbezorgd maar zodra het gaat regenen ga je anders naar alles kijken. Inmiddels hebben we een paar reparaties aan het huis laten doen om de stromen water die de berg afkomen in goede banen te leiden.
Regenboog

Maar….ook aan de regen is inmiddels een eind gekomen en sinds een dag of vier is het weer beter. Nu is het weer lente. De temperaturen zijn heerlijk, een graad of 25. Het gras is weer groen, de bloemetjes beginnen weer te bloeien, de hop vliegt weer rond, vlinders zijn weer terug. In Extremadura noemen ze deze periode “de tweede lente”.

Bolgewasje
Elk jaar tijdens de eerste regenbuien na de zomer komt de natuur weer tot bloei. Maar….ook aan deze periode komt een eind. De bijeneters zijn vertrokken, veel zwaluwen zijn inmiddels naar Afrika, ooievaars zien we ook nauwelijks meer. We zitten nu te wachten op 100.000 kraanvogels die elk jaar in Extremadura overwinteren, heel indrukwekkend!! Een van de komende blogs zal daar vast over gaan. 

Vanaf vandaag is Finca el Rabilargo ook te vinden op Google Maps.
 

Rugstreeppad
Zwembad