Wij vinden koken allebei een prettige bezigheid. Het is een manier om je creativiteit een beetje uit te leven en het is uiteindelijk ook nog lekker. Toen we eenmaal het plan hadden opgevat om naar Extremadura te verhuizen zijn we dan ook druk aan het experimenteren gegaan met allerlei recepten, je wilt tenslotte je gasten iets lekkers voorzetten.

Eenmaal in Spanje zijn we naar de supermarkt gegaan om de spullen waar we in Nederland zo aan gewend waren te kopen, maar helaas. Heel veel producten zijn hier niet verkrijgbaar en andere producten die in Nederland het hele jaar te krijgen zijn kun je hier alleen maar in het seizoen kopen. Daar stonden we dan, een boek vol recepten maar geen ingrediënten.

Gewoon opnieuw beginnen is dan de gemakkelijkste oplossing en dat hebben we gedaan. Inmiddels weten we wat hier te krijgen is en wanneer. Met die wetenschap koken we bijna dagelijks een heerlijke maaltijd voor onze gasten.

Courgettesoep met uitgebakken spek en soepstengeltjes

Courgettesoep met uitgebakken spek en soepstengeltjes

Tomaten – paprikasoep met zelfgemaakte basilicumolie

Tomaten – paprikasoep met zelfgemaakte basilicumolie

We genieten enorm van de reacties die we van onze gasten krijgen en zij genieten van het eten. Wij experimenteren lekker door, er komen nog veel meer nieuwe gerechten bij ons assortiment.

Mango / avocadosalade met vers gerookte kip

Mango / avocadosalade met vers gerookte kip

Het voordeel van Spanje is wel dat datgene wat je vers koopt in de supermarkt of op de markt ook écht vers is. We hebben hier smaken geproefd, van bijvoorbeeld aardbeien, kersen, tomaten en meloen die we in Nederland nog nooit geproefd hadden. Heerlijke ingrediënten met een volle smaak zijn hier te koop.

Ten slotte, de kwaliteit van het vlees….als je een poosje in Extremadura woont ga je je vanzelf afvragen waarom alles hier zoveel lekkerder is, inclusief het vlees. Eigenlijk is het antwoord heel simpel: onze buurman fokt kalveren, die verkoopt hij aan een boer die ze doorfokt tot grotere kalveren. De betreffende boer woont aan de andere kant van het dorp. Die verkoopt het vlees vervolgens weer aan de lokale slager die het slacht en verkoopt. Geen enorme stallen, geen vrachtwagens die hun volgepakte aanhanger van A naar B brengen, maar gewoon lokaal vlees.

Varkenshaaspuntjes in paprikasaus

Varkenshaaspuntjes in paprikasaus

En tot slot: het toetje…..

Mangotiramisu met een “druppeltje” Licor 43

Mangotiramisu met een “druppeltje” Licor 43