Veel van onze gasten houden van wandelen en wijzelf ook. Het is heerlijk dat we vanaf onze finca gewoon de paden op kunnen. We kunnen naar het dorp, onder de berg langs en bergop wandelen. En overal is het even mooi. Je loopt hier langs boomgaarden met olijven en vijgen, bossen met kurkeiken of bergop met geweldige uitzichten.


boom_klein
De boeren hier laten hun vee regelmatig op verschillende stukken land grazen om te voorkomen dat hun land volledig wordt kaalgevreten. Ook hebben ze paden aangelegd om de vijgen en olijven in de oogsttijd met het land te halen. Beneden doen ze dat gewoon met trekkers maar zodra je stevig bergop gaat wordt dit werk overgenomen door ezels. Die zie je hier dan ook veel lopen.

Doordat het hier al eeuwen zo gaat zijn er overal paden en paadjes te vinden. Ze zijn niet altijd even goed onderhouden, soms groeien er bramen maar zodra de boer er zelf last van heeft worden deze verwijderd.
wandelen, Extremadura, Sierra de Montánchez

Langzamerhand beginnen we steeds meer van die paden te ontdekken. De ene nog mooier dan de andere. Door de jaargetijden heen veranderd de omgeving steeds. Nu is het overal nog groen met hier en daar een bloementapijt, vooral tussen de olijven.

 

olijven boomgaard, Extremadura, bloemen
Ook onze gasten zijn heel enthousiast over de wandelmogelijkheden. Zonder dat je ook maar ergens last hebt van verkeer, behalve een trekker dan, kun je je hier kilometers uitleven op paden zoals je ze zelden of nooit gelopen hebt.

 

pad_klein