Inmiddels zitten we al weer drie maanden hier in Spanje. De zomer is begonnen en het aantal dagen dat het écht warm is neemt toe. In de schaduw is het meestal wel lekker maar de zon is erg heet. We hebben derhalve uitgezien naar het moment dat ons zwembad klaar zou zijn. Uiteraard is deze vooral voor de gasten bedoeld maar met de temperaturen van dit moment kunnen we zelf de verleiding ook niet weerstaan.

Maar….het zwembad is klaar en we zijn hem langzaam aan het vullen. Dat is best nog een onderneming want de vanzelfsprekendheid waarmee je in Nederland de kraan opendraait die kennen we hier niet: de bron heeft een beperkte capaciteit en draait alleen met voldoende energie. Aangezien we zonne-energie hebben doen we dat dus alleen overdag. Maar als we in de diepste hoek van het zwembad gaan zitten dan moeten we inmiddels onze nek strekken om niet onder water te verdwijnen dus alles gaat de goede kant op.
Tijd hebben we hier wel en met de tijd zal ook het zwembad helemaal vol zijn.

 

20140722 zwembad
Onze aannemer is inmiddels de laatste zaken aan het oplossen en voor ons geldt eigenlijk hetzelfde. Vandaag hebben we een groot pakket handdoeken binnen gekregen en eind deze week komt een nog groter pakket met boxsprings. Daarna kunnen we eindelijk open. Maar, helemaal zeker weet je het hier nooit. Vanmorgen stond onze buurman, de politieagent voor de poort met een papiertje. We waren toch nog vergeten een vergunning aan te vragen voor de werkzaamheden, of we die nog even in wilden vullen. Oeps.. Het feit dat hij hem aan je poort komt brengen is op zich toch al wel weer heel bijzonder.
20140722 zwembad1