Een paar kilometer boven Mérida, zo’n 25 kilometer van onze finca ligt het Natuurpark Cornalvo. Een natuurpark in ontwikkeling wel te verstaan. Momenteel worden er flinke bedragen uitgetrokken om dit park tot een aantrekkelijke bestemming te maken. Wij hebben vandaag ervaren dat dit zijn vruchten begint af te werpen.
Het was vandaag, voor Spaanse begrippen, druk in het park. Veel Spanjaarden hadden deze zondag uitgekozen om een ochtend te gaan wandelen, En dat kan in Cornalvo want de autoriteiten hebben een flink aantal wandelroutes uitgezet. Allereerst is er een mooie wandeling langs de oevers van het stuwmeer. Wanneer je dieper het park inrijdt zijn er allerlei andere mogelijkheden voor een meer uitdagender wandeling. Bergschoenen of andersoortige “stevige stappers” zijn hier wel nodig want het zijn geen gebaande paden waar je overheen gaat. Smalle paden, rotsen en kleine beklimmingen zijn hier normaal. Maar een prachtig gebied.
Parque natural Cornalvo
Parque natural Cornalvo

Wij zijn vooral naar Cornalvo gegaan omdat het een hele mooie dag was om een beetje te genieten van de tweede lente in Extremadura. De periode na de eerste regens is écht prachtig omdat de natuur weer tot leven komt na de lange, hete zomer. Allerlei bloemen schieten weer de grond uit, vogels beginnen weer te zingen en de dagen zijn niet meer zo warm dan we langzamerhand bijna aan gewend zijn geraakt.

 

Herfststijlloos

 

bloemetje

Spanjaarden zijn gelukkig redelijk voorspelbaar. Het was inderdaad zó druk vanmorgen dat we een plekje moesten zoeken om te parkeren. Dat hebben we hier nog niet eerder meegemaakt. Rond een uur of twee in de middag beginnen de Spaanse magen echter langzaam te knorren wat betekent dat je vanaf die tijd weer alleen bent. Als je de siësta kunt weerstaan kun je de rest van de dag in alle rust jezelf uitleven. We hebben de fotocamera daarom maar weer gepakt om het mooie Cornalvo vast te leggen. Het was een heerlijke dag vandaag.

 

Kurkeiken