Het eerste artikel op dit weblog. Inmiddels wonen we alweer drie maanden in Spanje. De eerste maanden zijn we vooral druk geweest met het thuis raken in ons huis, papieren in orde maken, auto kopen enzovoort. De gewone dingen van het leven die een groot deel van je leven beheersen als het allemaal tegelijk moet en dan ook nog in een ander land. Gelukkig blijft er tussendoor genoeg tijd over om van het leven hier te genieten. In ons dorp, Arroyomolinos, weten ze inmiddels ook dat we hier zijn. Het huis was in het dorp bekend omdat er ook al eerder een Casa Rural, zeg maar een Spaanse bed and breakfast, was gevestigd. Wanneer we in het dorp lopen voel je de mensen kijken en praten. Voor hen zijn wij uiteraard net zo nieuw als zij voor ons, en daar wordt in het dorp natuurlijk over gesproken. De vriendelijkheid van de mensen is echter vaak overweldigend. Iedereen wil graag met ons praten, horen wat we aan het doen zijn. Op donderdag bezoeken we de markt. We halen daar verse groenten en perssinaasappelen. Momenteel is het kersentijd hier, dus daar gaat ook een kilootje van mee. Voor één euro per kilo laten we die niet oud worden.

Onze buurman is politieagent in het dorp. Hij woont overigens niet naast ons maar heeft daar wel wat koeien en een ezel staan. Iedere dag rijdt hij naar zijn land om de beesten te verzorgen, de muurtjes te herstellen die ze hebben omgegooid en meer van dat soort werkzaamheden. En vaak heeft hij tijd voor een praatje. Via hem leren we de gewoontes van de streek kennen. De sleutel van zijn land heeft hij ons inmiddels al gegeven. Hier gaan je buren er immers gewoon van uit dat je te vertrouwen bent. Met die sleutel hebben we toegang tot de berg achter ons huis.

De berg achter ons huis.

De berg achter ons huis.

Dit is een plek waar veel wild rondloopt en vogels vliegen. De oehoe hebben we al vaak gehoord en een paar keer gezien. Bijeneters broeden op zijn land en vliegen derhalve continue over ons huis, op de berg landen regelmatig gieren en slangenarenden. Verder vertelde hij me over een drinkpoel waar wild komt drinken en ook een dassenburcht is, reeën en wilde zwijnen die je regelmatig tegenkomt en veel kleiner wild zoals vossen, hermelijnen, mangoesten enzovoort. Zodra het iets minder warm is gaan we de berg dus maar eens verkennen.