Inmiddels wonen we een jaar in Extremadura. Alle jaargetijden hebben we inmiddels doorlopen. Insiders zeggen steeds tegen ons dat je hier een jaar moet wonen om te weten hoe het leven in Extremadura is en hoe de seizoenen verlopen.
Het leven kennen we inmiddels een beetje maar betreft de seizoenen zijn we nog steeds zoekende.

Het is nu namelijk écht lente maar we hebben al weer voor een volledige zomer aan warme dagen achter de rug, althans voor Nederlandse begrippen. Alleen aan de temperatuur in de avond kun je merken dat de zomer er nog niet is. Het is overdag een heerlijke temperatuur maar de zwoelte van de zomeravond ontbreekt nog.
Maar het is lente en dat merk je hier aan de bloemen. Wanneer er voldoende regen is gevallen, en dat is er dit jaar, dan kleurt Extremadura in de lente in alle kleuren die de bloemenwereld rijk is. We hebben dit inmiddels al een paar keer gezien maar we blijven ons verbazen over de metamorfose die zich hier in een aantal dagen voltrekt.

bloemen

Vandaag zijn we wederom even naar Alcollarín geweest. Omdat er inmiddels al behoorlijk veel gasten bij ons logeren hebben we niet heel veel tijd om erop uit te gaan en Alcollarín ligt redelijk in de buurt. Van een van onze gasten hadden we gehoord dat het daar al aardig aan het kleuren was, dus zijn we maar eens gaan kijken. We hebben ons daar vervolgens wel een paar uurtjes vermaakt.

rio_alcollarin_verkleind

Op zondagen komen we nog wel eens picknickende Spanjaarden tegen. Families gaan er samen erop uit en brengen de dag dan op een picknickplaats door. Er wordt de hele middag door gegeten en geslapen. Hoe gezellig ook, wij rijden dan toch altijd een stukje verder tot we in de rust komen. En rust kun je hier vinden, dat is zeker.

Bij het stuwmeer van Alcollarín is altijd wat te zien. Het barst er werkelijk van de vogels en vaak zien we er ook wel iets bijzonders. Op de oevers lopen ook grote kuddes schapen. Vandaag kwamen we een schaap tegen die net bevallen was. Het lammetje heeft de vliezen nog aan de vacht hangen en ze was nog erg onvast op de poten. Moeder hield ons scherp in de gaten.

lam

Nadat we een tijdje hebben staan kijken zijn we vervolgens toch weer wat bloemen gaan fotograferen. Het duurt tenslotte maar een paar weken en heel veel tijd hebben we nu niet. We hopen dat het nog even lente blijft.

bloemen_1

cistus

dwergiris