Gisteren gingen we even een boodschapje doen in een stadje in de buurt. Voor de tweede keer dit jaar hadden we echter buiten de Spanjaarden gerekend. Gister was namelijk Allerzielen en dan is gewoon alles dicht. Maar weer een kleine 40 minuten terug gereden dus. Onderweg zagen we echter dat de kraanvogels inmiddels zijn gearriveerd en ook meteen maar in groten getalen. Wij meteen afgesproken om morgen, vandaag dus, kraanvogels te gaan kijken.
Dat kraanvogels kijken viel vandaag nog niet mee. Hoewel het vandaag Allerheiligen is waren alle Spanjaarden vandaag wél aan het werk, in ieder geval de boeren.

Overal was activiteit en de kraanvogels lieten zich alleen van veraf bekijken, schuw als ze zijn voor menselijke activiteit.
Uiteindelijk zijn we naar een bekende plek gereden waar we al eerder kraanvogels hebben gekeken, ergens in de buurt van het Embalse de Sierra Brava. Eenmaal daar aangekomen leken we wel de mist in te rijden. Op diverse plaatsen waren boeren de rijstvelden aan het verbranden. Inmiddels liep het tegen 1 uur en zijn we eerst maar eens gaan lunchen. Na twee uur wordt het namelijk overal rustiger vanwege de siësta. We hebben een picknickplekje gezocht aan het genoemde stuwmeer van de Sierra Brava.

sierrabrava_1

Daarna verder gereden en hoewel de mist nog lang niet opgetrokken was hebben we nog heerlijk kraanvogels staan kijken en fotograferen. Uiteindelijk begon het ook nog te regenen en zijn we maar terug naar huis gereden.

De komende weken verwachten we nog veel meer kraanvogels. Op Facebook zijn nog veel recente foto’s te vinden van kraanvogels die, gesteund door het mooie weer nog op diverse plaatsen in het noorden verblijven. Uiteindelijk komen ze bijna allemaal naar Extremadura.

kraanvogels_1

kraanvogels