Een paar berichten geleden hebben we iets verteld over de “tweede lente” in Extremadura. Na dat bericht hebben we een paar weken slecht weer gehad want die tweede lente is natuurlijk wel een mooie uitdrukking maar het blijft gewoon herfst, dus het weer is wisselvallig.

Sinds een week is het echter opgeklaard. Vanuit Nederland is het misschien moeilijk voor te stellen maar op deze “herfstige” dag genieten we van een blauwe lucht met 32 graden. Het zwembad wordt nog volop gebruikt door onze gasten.

Gisteren zijn we een stuk gaan rijden om het herfstige Extremadura te bewonderen en wederom zijn we geweldig verrast door dit prachtige gebied. De velden staan overal weer in bloei als was het lente. Een gele en witte gloed van bloemen ligt over het land. Met deze temperaturen kan dat ook nog wel even zo blijven.
 
Herfst in Extremadura 

penalsordo

 

Toch merken we aan alles dat het herfst is. Stuk voor stuk hebben we verschillende vogelsoorten zien langstrekken, eerst de bonte vliegenvanger, later de gekraagde roodstaart en momenteel zitten er overal roodborstjes. Veel andere soorten zijn ook naar Afrika getrokken. In Extremadura wacht iedereen nu op enorme troepen kraanvogels die hier elk moment kunnen aankomen. Elk jaar overwinteren hier 100.000 – 150.000 exemplaren van deze prachtige vogels. Een waar spektakel.