De zomerperiode is hier weer achter de rug. De dagen zijn inmiddels al weer flink korter maar de temperatuur is heel aangenaam. Het zwembad wordt echter al weken niet meer gebruikt.
Het was een warme zomer maar toch hebben we in deze periode hard gewerkt. In dit weblog laten we zien wat we allemaal hebben gedaan om de service aan onze gasten verder te verbeteren.

Buiten de zomer is Extremadura heel geschikt voor een actieve vakantie. Het is bijvoorbeeld een prachtig gebied voor liefhebbers van wandelen. Maar net zoals veel andere zaken is het wandelen in Extremadura nog niet echt ontwikkeld. Er zijn maar weinig wandelroutes uitgezet en er is ook weinig informatie over te vinden: hier en daar een Spaans foldertje en één Engels boekje waar routes in beschreven staan.

 

Nieuwe website:

Samen met Elly en Gertjan van Finca las Abubillas hebben we derhalve de zomer gebruikt om meer voor de wandelaars te doen. We hebben een nieuwe website ontwikkeld waar het wandelen in Extremadura centraal staat. Op deze website zijn veel wandelingen te vinden en liefhebbers kunnen hier een wandelarrangement boeken, met Elly en Lia als hun gidsen.
www.wandelen-in-spanje.nl

wandelen

Wanneer mensen bij ons boeken krijgen ze de beschikking over beschrijvingen van deze wandelingen en een digitaal bestand van de wandeling voor hun GPS of smartphone.

 

Routes op Wikiloc:

Alle wandelingen die we hebben uitgezet zijn ondertussen te downloaden op de website van Wikiloc. Wanneer je hier zoekt op “Finca el Rabilargo” krijg je een hele serie beschikbare wandelingen te zien. Die kun je via de Wikiloc app op je smartphone zetten waarna je deze kunt lopen zonder te hoeven verdwalen.

 

Samenwerking met “Op lemen voeten”

Samen met het wandeltijdschrift “Op lemen voeten”, hebben we, onder de naam wandelen-in-spanje.nl, tevens een actie op poten gezet om het wandelen in Extremadura extra aandacht te geven. Voor hun website www.wandelmagazine.nu hebben we een blog geschreven. Onze accommodatie is nu ook op deze website te vinden.
Daarnaast kunnen onze gasten voordelig een abonnement op “Op lemen voeten” afsluiten”, voor €17,95 bent u een jaar lid en ontvangt u vier tijdschriften waarin wandelen centraal staat. Via http://www.wandelmagazine.nu/actie-abonnement-wandelen-in-spanje kunt u zich hiervoor met korting aanmelden of u kunt een abonnement aan iemand cadeau doen.

De abonnees van “Op lemen voeten kunnen op hun beurt, tijdens het wandelseizoen, bij ons boeken met een korting van minimaal 10%.
En voor wie het blog wil lezen: ga naar www.wandelmagazine.nu en klik via het menu vervolgens op blogs.

Oplemenvoeten-covers

 

Nieuws voor vogelaars:

Wat voor wandelaars geldt is ook op de vogelliefhebbers van toepassing. Ook voor de vogelaars is het zoeken geblazen op het Internet om goede informatie te vinden over Extremadura. Daarbij gaat tachtig procent van de informatie dan nog over het Nationaal Park Monfragüe. Een prachtig gebied natuurlijk maar Extremadura is veel groter en diverser.
Voor de vogelaars hebben we allereerst een kaart gemaakt met vogelgebieden die vanaf onze finca goed te bereiken zijn.

kaartje

Nog weinig mensen weten dat Extremadura ook buiten de lente prachtig is. De temperaturen zijn meestal heel aangenaam, voor Nederlandse begrippen vaak lente-achtig. Bovendien zijn er ook buiten het voorjaar veel vogels te zien, waarvan in het winterseizoen de kraanvogels het meest tot de verbeelding spreken.
Zo’n zelfde kaart als hierboven hebben we derhalve gemaakt voor de gebieden waar je heel goed naar kraanvogels kunt kijken. Afgelopen jaar hebben 140.000 kraanvogels in Extremadura overwinterd in de rijstvelden, maar ook in de dehesas zijn er veel te vinden. Vaak levert dit prachtige ervaringen op. We zien nog het beeld van op eikels foeragerende kraanvogels, onder een oude steeneik in een geel bloeiend veld op ons netvlies
Ook de ochtend- en avondtrek van deze vogels is een geweldige ervaring om mee te maken.

We zijn daarnaast bezig om voor de vogelaars ornithologische routes te beschrijven die niet alleen de weg aangeeft maar ook informatie geeft over de vogels die er leven.
Waar zijn bijvoorbeeld de beste plekken om de grote trap te zien? Of de steenarend? Op onze beschrijvingen staat dit waar mogelijk aangegeven.

 

Vogelfotografie:

Hoewel vogelfotografie niet altijd actief lijkt is het soms hard werken geblazen. Zestien uur in een hut om een grote trap te fotograferen, je moet het toch maar doen. Omdat vogelfotografen nu eenmaal liever in een hut zitten dan het Internet af te zoeken hebben wij dat voor hen gedaan. Onze gasten kunnen bij ons informatie over de hutten krijgen en we geven advies hoe ze deze hutten het best kunt bespreken.
Lijkt de Spaanse keizerarend of havikarend je wel wat? Wij kunnen onze gasten hier alles over vertellen.

Hieronder een screenshot:

vogels

 

Het gastenportaal:

We hebben dus heel veel gedaan en we hebben heel veel informatie verzameld. Om deze informatie voor onze gasten toegankelijk te maken hebben we onze website uitgebreid met een gastenportaal. Via een inlogcode krijgen onze gasten toegang tot dit portaal waarna zij deze rustig kunnen doorkijken voor de vakantie begint.

We verwachten dat al het werk wat we hebben gedaan voor onze gasten een meerwaarde biedt. Het kan mensen helpen om voor de vakantie inhoudelijk de juiste keuzes te maken. En wanneer onze gasten na een vermoeiende dag vol indrukken weer op de finca aankomen kunnen ze heerlijk achterover leunen. Wij koken dan een smakelijk diner. Heerlijk is dat…..vakantie vieren.