Op 14 april zijn we naar Spanje verhuisd. Inmiddels zijn we dus weer meer dan 7 maanden woonachtig op onze finca. In de zomer hadden we superstabiel weer maar de herfst is wat wisselvalliger. In die 7 maanden dat we hier nu wonen was het gisteren echter pas de allereerste dag dat we de zon helemaal niet hebben gezien. Treurig weer was het, mistig, grijs en koud.
Zo niet vandaag. Alhoewel ook vandaag wat somber begon klaarde het al snel op en hebben we flink buiten gewerkt en gezeten.
Heerlijk in het najaarszonnetje. We hebben inmiddels wel een trui erbij nodig want meer dan 15 graden was het niet.

Lia

Eind november is de oogsttijd van de olijven. Althans van de olie-olijven. De consumptie-olijf wordt een maand eerder geoogst. Hier en daar zijn de boeren druk aan het oogsten hoewel je daar heel weinig van merkt. Heel veel is hier nog handwerk, zo ook de oogst van olijven. Er zijn dus geen ronkende machines op de achtergrond. Een van onze buren verwachten we ook binnenkort. De aangrenzende olijvenboomgaard is van hem en het lijkt er op dat ook zijn olijven rijp zijn.

olijfboom

Olijfboomgaard

De berg op de achtergrond is de Monte Viejo. Met 998 meter is het de hoogste berg van de Sierra de Montánchez. Als we vanuit huis naar rechts kijken is dit ons uitzicht. Een lekker ruige berg. De gieren mogen er graag komen en regelmatig zien we de havikarend baltsen boven de top. Gelukkig blijven ze daar niet altijd en komen ze ook regelmatig even bij ons kijken. We wonen op een prachtige plek!!

Eind november voel je ook de winter natuurlijk naderen. De kachel brandt nu elke dag. Volgende week worden nachttemperaturen van 0 graden voorspelt en dat is hier best uitzonderlijk. Dat betekent overigens wel dat het overdag weer heerlijk zonnig weer gaat worden. Echt al een beetje Extremeens winterweer.