Nog een paar dagen, dan lopen de vakanties in Spanje ten einde. Traditioneel is de maand augustus dé vakantiemaand. En Spanjaarden gaan op vakantie in Spanje. Zeker de inwoners van Extremadura want slechts weinigen zijn een andere taal machtig. Maar ook hier begint dat langzaam te veranderen. Voorzichtig zijn de eerste scholen in Extremadura met Engelse lessen begonnen. Ook hier beginnen de mensen in te zien dat beheersing van de Engelse taal noodzakelijk is voor de toekomst van het land.
Vanwege het einde van de vakanties kunnen wij ook weer wat actiever worden. Het is weer tijd om de zaken te gaan regelen want tijdens de vakanties ligt veel stil. Afgelopen week ontvingen we echter bericht dat de eigendomsakte van onze grond en huis klaar is. Daarnaast wachten we nog op een evaluatie van het huis door een architect. Met die evaluatie kunnen we de Licencia de Apertura, de vergunning om open te kunnen, aanvragen bij het gemeentehuisje van Arroyomolinos.

De zomer in Extremadura is behoorlijk wennen. Allereerst zijn de temperaturen flink hoger dan in Nederland. Daarnaast is het gewoon ook griezelig stabiel weer. Al maanden achtereen, met een klein dipje begin juli, hebben we iedere dag stralend weer met een blauwe lucht als op een ansichtkaart. In de ochtend is het meestal koel en kun je flink doorpakken. Tegen een uur of twee wordt het echter te warm om te werken. Het zwembad biedt dan de noodzakelijke verkoeling.
De avonden blijven lang warm zodat we bijna altijd buiten zijn. Als het donker is genieten we van de maan of van de enorme hoeveelheden sterren. Als de maan niet schijnt kun je de Melkweg duidelijk zien.
We maken verder regelmatig een uitstapje. Niet alleen voor de lol natuurlijk. We willen zoveel mogelijk plaatsen bezocht en dingen gedaan hebben om onze gasten te kunnen adviseren. Rondrijden in de auto gaat prima, de wandelingen bewaren we tot de herfst of winter.

kurkeik

Kurkeiken

 

Guadalupe

Het klooster van Guadalupe

 

Alcántara

De Romeinse brug van Alcántara

Toch, maar vast een beetje terugkijkend, viel onze eerste zomer in Extremadura ontzettend mee. Natuurlijk zijn de temperaturen hoog, in ieder geval dagelijks boven de 30 graden, maar het klimaat is veel prettiger dan de vochtige warmte die we in Nederland van de zomer kennen. Dié warmte is hier niet. Daarnaast ligt ons terrein naast de bergen van de Sierra de Montánchez waardoor er vaak een prettig briesje over de finca waait en wanneer je onder de eiken op ons land gaat zitten is het altijd meteen graden koeler dan ergens anders op het terrein. Mocht het ons dan nóg te veel zijn dan is er altijd nog het zwembad.
 
zwembad_verkleind