Onze eerste maanden in Spanje hebben we natuurlijk behoorlijk moeten wennen. Ander land, andere cultuur, ander klimaat. Eigenlijk is alles anders dan in Nederland. Daar zochten we in de weekenden naar dieren om te fotograferen en hier komen de dieren naar ons toe. We wonen écht op het platteland. Voor Spaanse begrippen niet achteraf maar wel rustig. Door de week zien we boeren die naar hun land gaan, soms een herder met wat schapen. In het weekend komen wel wandelaars, joggers en fietsers langs. Maar er is hier weinig verstoring. Dieren houden er niet van dat ze verstoord worden dus zitten ze bij ons goed.

We hebben heel wat verschillende beesten voorbij zien komen in de afgelopen maanden. De laatste weken worden we ’s avonds bezocht door een tweetal vossen. Ze zijn behoorlijk tam. Ze laten zich niet dicht benaderen ofzo, maar gaan er ook niet als een dolle vandoor wanneer we, gewapend met zaklamp naar ze gaan kijken. Eigenlijk laten ze zich héél goed bekijken. Ze hebben echter een eigenaardigheid die we, van vossen, nog niet eerder hadden gehoord: ze mogen namelijk graag allerlei dingen meenemen. De eerste keer dat ik er een zag liep hij met een schepnet van het zwembad in de bek, een vergeten schuursponsje is weg en afgelopen week liepen ze met hoofdkussens van de ligbedden te sleuren. Kortom, we moeten een beetje opletten waar we onze spullen laten liggen.

 

vossen

  

De avonden zijn hier verder nog steeds heerlijk dus we zitten elke avond nog buiten. Naast de vossen die we dan zien horen we ook van alles. Allereerst horen we meerdere keren per week een oehoe, vaak vanaf ons land maar soms ook verder weg. Af en toe zien we hem wegvliegen om op jacht te gaan. De laatste week is ook de kerkuil behoorlijk actief. We hebben hem nog niet gezien maar soms komt hij heel dichtbij en roept hij voortdurend. Op de muren van het huis zit meestal wel een gekko. Naast alle dieren genieten we ’s avonds laat vooral ook van de sterren. Zonder maan is het aardedonker en is de Melkweg hier heel goed te zien. Op de warme avonden gaan we ‘s avonds in deze ambiance tóch nog maar even zwemmen.

  
nacht