Recensies

Wij stellen het zeer op prijs als u hier een bericht achterlaat.

23 Reacties

 1. Jan en Marianne Bunschoten

  22 mei 2017
  We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Extremadura. Wat hebben wij genoten van de rust, de prachtige natuur, de vele (roof)vogels, de gastvrijheid, gezelligheid en de kennis van de omgeving van Lia en Corné!
  Dit was voor ons de ideale vakantie. De mooie Finca voegt hier veel aan toe, door de prachtige en rustige ligging (echt zoals op de foto’s, alles klopt), de heerlijke bedden en de douche in het huisje, het fijne zwembad, het heerlijke diner ’s avonds (echt zó lekker!) en de gezelligheid (de gesprekjes met Lia en Corné, maar ook met de andere gasten). Voor het spotten van vogels en het maken van prachtige wandelingen hoef je niet persé naar de mooie natuurparken in de omgeving, ook direct vanuit de finca kun je van alles ondernemen. De wandeling “Los Molinos” rond Arroyomolinos en Montánchez vonden wij de mooiste! Ook de 3 Slangenarenden vlak boven ons waren indrukwekkend, maar ook de vele andere vogels (Bijeneters, Hoppen, Rabilargo’s enz.).
  Wat wij ook sfeervol vonden, waren de vele rotsen en stenen, waarvan overal om de olijf- en vijgenboomgaarden lage muurtjes waren gestapeld. Dit alles, samen met het mooie weer en de ontspannen bewoners van de dorpjes en de prachtige stadjes (Cáceres, Trujillo, Medellin) zorgde voor het ultieme Mediterrane vakantiegevoel!
  We hebben een heel speciale excursie op de steppen gedaan o.l.v. Corné. Het is een bijzondere ervaring dat je in zo’n gebied zoveel vogels kunt spotten! We reden b.v. vlak langs een kadaver waar o.a. de Monniksgier en Vale Gieren hun maaltijd aan het nuttigen waren, kippenvel! Hadden we zeker niet willen missen. Was weer een totaal andere ervaring.
  Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wij gaan niet snel terug naar dezelfde vakantieplek, maar Lia en Corné hebben met hun prachtige finca in deze mooie en rustige provincie ons hart gestolen. Er valt nog meer te ontdekken, en daarvoor zijn ook andere jaargetijden heel geschikt.
  Bedankt en tot ziens!

  Jan en Marianne

 2. Ria en Jan Coevoet

  Wij verbleven van 25 maart tot 8 april in Finca el Rabilargo.
  Extremadura stond reeds lang op ons lijstje van te bezoeken gebieden en niet alleen voor de vogels.
  Na een hartelijke ontvangst van Lia en Corné ontvingen wij de sleutel van het huis. Wat een mooi en ruim huis met een schitterend uitzicht over het dal!
  De centrale ligging van de Finca is ideaal om alle interessante (vogel) plekken te bezoeken zoals het NP Monfrague in het noorden en de vlakte’s van la Serena in het zuiden.
  Ook de plaatsen Caceres, Merida en Trujillo liggen op geringe afstand. Plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn!
  Met groot enthousiasme vertellen Lia en Corné over nog niet bekende vogelplekken en andere bezienswaardigheden. Door deze tips hebben wij veel mooie plekken van Extremadura gezien waar wij meestal als enige terplaatse waren!
  Lia en Corné maken tevens heerlijke maaltijden waarvan het na een lange dag weggeweest zijn heerlijk genieten is.
  Kortom hebben wij genoten van:
  de gastvrijheid,
  het onderkomen,
  het enthousiastme van Lia en Corné,
  het eten
  en de leuke gesprekjes!
  Omdat wij er zeker van zijn dat de Extremadura nog veel meer te bieden heeft komen wij zeker daar terug want wat is het er mooi! (de ruimte, stilte, natuur en het aanbod van vogels)
  Lia en Corné dank voor alles!!
  Was er dan niets negatief, ja dat was er namelijk dat de eerste twee dagen koud en regenachtig waren…😄

  Nog een “terugreistip” voor mensen die de tijd hebben om naar Madrid te rijden.
  Ga over de EX-102 naar Guadalupe en blijf deze weg volgen door Alia tot Puerto de San Vincente. Hier hebben wij gekozen om via de CM-4100 naar de autosnelweg A-5 te rijden.
  Het stuk tussen Guadalupe en Puerto de San Vicente is werkelijk schitterend.

 3. Hans en Jacqueline

  De eerste twee dagen hadden we wat regen, maar toen begon het!
  We hadden speciaal gekozen voor een vroege lente en die hebben we gekregen.
  Een aantal vogelsoorten moesten nog komen in die week van maart.
  De gastvrijheid is vanzelfsprekend op de Finca.
  De tuin van Eden is ons zeer bevallen kan ik wel zeggen.
  Boomkikkers en hoppen vallen je er lastig, of zijn het de groene padden, wat prachtige beesten zeg.
  Spaanse dehesa’s om je heen, iets verderop de steppe, en als je naar Monfrague rijdt alpiene sfeer met gierennesten op rotsen.
  Even goed kijken en de eerst 100 vogelsoorten zijn een feit.
  De botanische sfeer die hier is voegt ook nog een hoop toe, vonden wij.
  Als je moe bent ga je gewoon liggen op een van de geweldige bedden die ze hebben.
  En donker is het er op de Finca! Je kunt daar de sterren vooral op een maanloze nacht zeer goed bekijken.
  Als natuurfilmer had ik het er zeer naar mijn zin.
  Ik heb geen enkel kritisch punt kunnen vinden anders zou je misschien ons verhaal niet geloofwaardig kunnen gaan vinden, nee echt mooi.
  Als je het allemaal niet gelooft moet je je het zelf maar weten, maar ik maak er een film over en kom in november terug voor de winter, dus de kraanvogels die er overwinteren, want dan is het er bijna net zo mooi.
  Binnenkort op cinemahut.nl iets meer.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *