Onze finca

Onze finca is vernoemd naar de blauwe ekster, een van de meest karakteristieke vogels van Extremadura. Finca el Rabilargo is in 2007 gebouwd en bestaat uit 3 gebouwen: 2 vrijstaande vakantiewoningen en een grote woning waarin zich een ruime tweepersoons kamer bevindt. Zoals veel huizen op het Spaanse platteland zijn we niet aangesloten op algemene voorzieningen. De finca draait op zonne-energie en we pompen eigen, glashelder bronwater op. Rond de huizen hebben we internet door middel van een satelliet.

Finca el Rabilargo, kaartjeDe finca ligt zeer centraal in Extremadura in de stedendriehoek tussen de historische steden Mérida, Cáceres en Trujillo. Ook het historische klooster van Guadalupe is goed te bereiken. Het natuurpark Cornalvo ligt vlakbij, en ook de bij vogelaars meer bekende gebieden zoals Monfragüe, de Serena en de steppen tussen Cáceres en Trujillo zijn allemaal goed bereikbaar, mede doordat er een goede aansluiting is op twee snelwegen. U kunt elders op deze site meer informatie vinden over deze plaatsen.

Onze finca staat op een landgoed van bijna 2 hectare aan de voet van de Sierra de Montánchez, een granietgebergte in het centrale deel van Extremadura. Het terrein is voor een deel glooiend en aan de achterkant gaat het steiler bergop. Vanuit de bungalows heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Onderaan op deze pagina kunt u een kort filmpje zien waar u een goede indruk kunt krijgen van de omgeving.

Op ons terrein hebben we een zwembad van 6 bij 9 meter met terras. Verder kunt u over het terrein verspreid diverse zithoekjes vinden. Op deze wijze heeft u altijd zelf de keuze of u in de schaduw of de zon, in gezelschap of alleen wilt verblijven.

Met name in het voorjaar is ons terrein een bloemenzee en vliegen er veel vlinders. Veel bijzondere soorten vogels kunt u gewoon vanaf de terrassen zien en fotograferen.

Uiteraard kunt u uw auto gemakkelijk op het terrein parkeren.

Alle voorzieningen op het terrein kunnen door onze gasten vrij gebruikt worden.

Onze finca is geregistreerd als Casa Rural. Dit staat voor een Spaanse voorziening voor logies op het platteland met bed and breakfast. U kunt bij ons echter ook een vakantiewoning zonder ontbijt huren. Finca el Rabilargo kent een classificatie van drie sterren.
Kijk voor meer informatie en foto´s eens op onze Facebookpagina