Vogelfotografie vanuit een schuilhut

Een aanzienlijk aantal van onze gasten zijn geïnteresseerd in fotografie, vooral in vogelfotografie. In en net buiten Extremadura staan diverse hutten die gehuurd kunnen worden waar aansprekende soorten kunnen worden gefotografeerd. In het overzicht kunt u zien op welke tijd van het jaar de diverse soorten te fotograferen zijn.schuilhut, fotografie, extremadura Niet elke schuilhut is het gehele jaar geopend, bepaalde soorten kennen een heel kort seizoen. Ook zijn soorten niet altijd aanwezig op de plaats waar de schuilhut staat. Wanneer een bepaalde soort in een jaar niet wordt aangetroffen bij de schuilhut wordt deze gesloten en is dan ook niet te huur. Ook bij fotografie blijf je altijd afhankelijk van de grillen van de natuur.
Over het algemeen kunt u het best heel tijdig uw schuilhut boeken, voor “lastige” soorten zoals de grijze wouw en scharrelaar kan pas kort tevoren bevestigd worden of de vogels ook inderdaad aanwezig zijn.

Wij adviseren onze gasten om voor het boeken van een schuilhut gebruik te maken van bemiddeling. Niet alle ondernemers hier spreken goed Engels en een misverstand is snel geboren. Wij brengen onze gasten op verzoek in contact met onze bemiddelaar. Met haar kunt u dan verder uw wensen bespreken. Voor de bemiddeling wordt €25,- per boeking gerekend, ongeacht welke vogel u wilt fotograferen.

Wanneer u zelf de hutten wilt reserveren en geen bemiddeling wenst verstrekken wij onze gasten op verzoek de contactgegevens. U hoeft dus niet zelf het Internet af te zoeken.

De hutten staan eigenlijk allemaal aan de grenzen van Extremadura. Onze finca ligt centraal in Extremadura dus houdt u er rekening mee dat u altijd een flink stuk moet rijden om de hutten te bereiken.

Vogelhutten

VogelsoortWanneer te fotograferenWelk deel van de dag
Spaanse keizerarendhet hele jaarstart ochtend tot het voer op is
Havikarendhet hele jaarochtend
Monniksgier/ vale gierhet hele jaarochtend of namiddag
Zwarte wouw/ aasgierapril - half augustusochtend of namiddag
Rode wouwnovember - februari
juni - augustus
ochtend
ochtend of namiddag
Vogels van de dehesa
o.a blauwe ekster en rotsmus
het hele jaarnamiddag
Blauwe rotslijsterhet hele jaarnamiddag
Bijeneterlaatste week april tot eerste week juliochtend of namiddag
Ooievaarfebruari - laatste week juni
Zwarte spreeuw/ Spaanse musapril - laatste week juniochtend of namiddag
Grote trap20 april - 4 meivan donker tot donker
Kleine trap20 april - 10 meivan donker tot donker
Scharrelaar (niet elk jaar)mei
Grijze wouw (niet elk jaar)15 maart - 15 mei
Kleine torenvalk30 maart - 15 juni
(20 mei - 10 juni niet)
dagdeel
Kraanvogelsdecember

De huurprijzen voor 2016 van de hutten beginnen bij €60,- voor een hut voor de bijeneter, blauwe ekster of blauwe rotslijster en lopen tot €250,- voor de hut van de Spaanse keizerarend. Prijzen zijn voor één persoon. Bij boeking voor meerdere personen wordt vaak, maar niet altijd korting gegeven.

schuilhut, fotografie, extremadura

 

Lees meer over: